FANDOM


Alisa
W101AliceSmiling
Lik iz Viktorijanske Engleske
Biografske informacije
Status: Živa
Prebivalište: Viktorijanska Engleska

Zemlja čuda

Fizički opis
Vrsta: Čovek
Pol: Ženski
Boja kose: Svetlo smeđa
Boja očiju: Zelene
Veze
Trenutni saveznici:
Trenutni neprijatelji:
Serija
Glumac: Sophie Lowe

Millie Brown (devojčica)

Prvo pojavljivanje: "Niz zečiju rupu"
Poslednje pojavljivanje: "Zmija"
Povezane stranice
GALERIJA

Alisa (eng. Alice) je lik u američkoj seriji Jednom davno u Zemlji čuda. Igra je Sophie Lowe. Njen lik je baziran na istoimenom liku iz bajki Luisa Kerola "Alisa u Zemlji čuda" i "Alisa u svetu s druge strane ogledala i sve što je tamo doživela".

Istorija likaEdit

Alisa je prvi put posetila Zemlju čuda kao mala devojčica, kroz portal koji se nalazio u njenom dvorištu. Kada se vratila, otrčala je kući da ispriča šta je doživela svom ocu, ali je on mislio da laže. Htela je da mu dokaže da nije lažljivica i nekoliko puta posećivala Zemlju čuda tražeći dokaz.

U jednoj od tih poseta kidnapovala je Belog zeca i pobegla kroz lavirint koji je pripadao Kraljici srca. Pojela je pečurku i smanjila se kako bi pobegla čuvarima koji su je jurili. Onda je ušla u bocu i tamo našla duha koji ispunjava želje - Sajrusa.

Duh joj je rekao da je iz sveta koji se zove Agrabah i Alisa je fascinirana Sajrusovim pričama kako je ta zemlja lepa. Alisa je rekla da je u Zemlji čuda kako bi dokazala ocu da nije luda i izvadila je Belog zeca iz torbe da mu pokaže koji dokaz će iskoristiti. Sajrus joj onda govori da ne treba da rizikuje život za nekog ko mu ne veruje i da kada nekog stvarno voliš, nije ti potreban dokaz. Alisa zna da ljubav ne funkcionište tako u njenom svetu. Sajrus joj dozvoljava da ostane u boci i daje joj tri želje.

Posle mnogo avantura i vremena koji su proveli zajedno, Sajrus je zaprosio Alisu i ona je prihvatila i pre nego što je završio sa prosidbom. Sajrus joj pokazuje svoj crveni privezak i govori joj da će sijati svaki put kada su blizu jedan drugog. Prekidaju ih Crvena kraljica i njeni čuvari. Alisa i Sajrus se bore protiv čuvara, dvojica grabe Alisu ali Sajrus uspeva da je oslobodi. Pre nego što su uspeli da pobegnu, Crvena kraljica je gurnula Sajrusa sa litice dok je Alisa posmatrala kako pada.

Kada se vratila u Viktorijansku Englesku, Alisa je bila utučena zbog Sajrusove smrti. Njen otac odlučuje da je odvede u mentalnu bolnicu gde je provela neko vreme. Doktori je pritiskaju da prizna da su sve njene priče o Zemlji čuda i Sajrusu izmišljotine. Alisa insistira na tome da jesu, ali joj doktori ne veruju. Dr Lajdget joj daje da potpiše papir kojim pristaje na proces pomoću koga će sve da zaboravi. Alisa potpisuje papir i odvedena je nazad u sobu gde čeka na operaciju.

Posle nekog vremena, Žandar srca upada u njenu ćeliju. On joj govori da odmah moraju da krenu, ali Alisa je uplašena i misli da umišlja. Odbija da ode sa njim dok nisu došli čuvari bolnice. Čuvari pokušavaju da odvedu Žandara, ali on joj govori da je Sajrus živ. Alisa onda menja mišljenje i pomaže Žandaru u borbi protiv čuvara. U hodniku Alisa i Žandar se sreću sa Belim zecom koji im govori da kasne. Dr Lajdget zaustavlja Alisu i govori joj da može da joj pomogne, ali je zapanjen videvši zeca koji hoda i priča. Alisa, Žandar i Beli zec beže kroz grad dok ih juri policija. Na kraju slepe ulice, Alisa traži od Belog zeca da ih izvuče iz nevolje. Zec otvara zečiju rupu. Žandar okleva da uskoči u portal, ali ga Alisa podseća da mu je jednom davno pomogla i da bi on sad trebalo da pomogne njoj. Njih troje uskaču u portal i dolaze u Zemlju čuda.

ZanimljivostiEdit

  • Opis lika dok se birala glumica: Alisa, iz Velike Britanije, 20 i nešto godina. Mlada je, ali je već imala težak život i nosi emotivni teret. Iako to pokušava da sakrije, ima dobro srce.

PojavljivanjaEdit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki