FANDOM


Barbara Hershey

Barbara Herši

270px-936full-barbara-hershey
Glumica
Biografske informacije
Pol: Ženski
Datum rođenja: 5. februar 1948.
Mesto rođenja: Holivud, Kalifornija
Serija
Lik: Kora
Status: Sporedni lik
Prvo pojavljivanje: "Dečko iz štale"
Poslednje pojavljivanje: "Mlinareva kći"

Barbara Hershey je američka glumica koja glumi Koru - Kraljicu srca u seriji Jednom davno.

BiografijaEdit

Barbara Lynn Herzsetin, poznatija kao Barbara Hershey (rođena u Holivudu, Kalifornija 5. februara 1948. godine) je američka filmska i televizijska glumica. Pohađala je Hollywood High School. 1965. godine je nastupila u tri epizode serije „Gidget“, a kasnije i u seriji „The Monroes“ u kojoj je pisala anonimna pisma producentu tražeći da je ukine jer je snimanje bilo takvo razočaranje za nju. 1972. godine je dobila glavnu ulogu u filmu "Boxcar Bertha". Tada je režiseru dala svoju omiljenu knjigu "Poslednje Hristovo iskušenje". On je bio toliko fasciniran knjigom da je sledećih 16 godina proveo pokušavajući da je pretvori u film, a kada mu je to uspelo, dao joj je ulogu Marije Magdalene. Tokom sedamdesetih glumila je u filmovima "Poplava" i "Sunčani Božić". 1980. je nastupila u filmu "Kaskader", a 1981. u horor filmu "Entitet". Glumila je i u filmovima "Put u svemir", "Crni labud", "Hana i njene sestre", "Sramežljivi ljudi", "Udaljeni svetovima", "Beaches", "Ubistvo u malom gradu", "Portret jedne dame", "Lantana". Jednom je nominovana za Oskara, a nekoliko puta je bila nominovana i osvajala nagradu Zlatni globus (Golden Globe).

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki