FANDOM


Colin O'Donoghue

Kolin O Donihu

270px-InfoboxCOD
Glumac
Biografske informacije
Pol: Muški
Datum rođenja: 26. januar 1981.
Mesto rođenja: Drogeda, Irska
Serija
Lik: Kapetan Kuka
Status: Glavni lik
Prvo pojavljivanje: "Krokodil"
Poslednje pojavljivanje: "I pravo sve do jutra"

Colin O'Donoghue je irski glumac koji glumi Kapetana Kuku u američkoj seriji Jednom davno.

BiografijaEdit

Rođen je 26. januara 1981. godine u Drogedi, Irska, gde je i odrastao, u rimokatoličkoj porodici. Pohađao je Dundalk Grammar School, zatim The Gaiety School of Acting u Dablinu. Sa 16 godina je otišao u Pariz na mesec dana da nauči francuski jezik. Njegova rana karijera je bila podeljena između pozorišta i televizije u Irskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu. 2003. godine je osvojio irsku nagradu za filmskog i televizijskog glumca "Best New Talent" za ulogu Normana u "Home for Christmas". Radi uglavnom u Irskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu. U trećoj sezoni istorijske drame "The Tudors" pojavio se kao Vojvoda Filip od Bavarske (Duke Philip of Bavaria). Prvi put se pojavio u Holivudu u horor filmu "The Rite". Napravio je klip za audiciju i poslao ga u Sjedinjene Američke države. Svirao je gitaru u bendu "The Enemies" koji je osnovan 2003. u Irskoj, a napustio je bend 2013. zbog svog rada na Jednom davno gde glumi Kapetana Kuku.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki