FANDOM


Anastasija

Crvena kraljica ♔

W101RedQueen
Lik iz Začarane Šume
Biografske informacije
Status: Živa
Prebivalište: Zemlja čuda
Zanimanje: Kraljica
Fizički opis
Vrsta: Čovek
Pol: Ženski
Boja kose: Plava
Boja očiju: Plave
Veze
Trenutni saveznici:
Trenutni neprijatelji:
Serija
Glumac: Emma Rigby
Prvo pojavljivanje: "Niz zečiju rupu"
Poslednje pojavljivanje: "Zmija"
Povezane stranice
GALERIJA

Crvena kraljica (eng. The Red Queen), takođe poznata i kao Anastasija (eng. Anastasia) je lik u američkoj seriji Jednom davno u Zemlji čuda. Igra je Emma Rigby. Njen lik je baziran na istoimenom liku iz bajke "Alisa u svetu s druge strane ogledala i sve što je tamo doživela".

Istorija likaEdit

Crvena kraljica se prvi put pojavljuje na litici gde je Sajrus zaprosio Alisu. Kada su Alisa i Sajrus pobedili njene čuvare, Crvena kraljica koristi svoju čaroliju da gurne Sajrusa sa litice. Sajrus pada na Džafarov čarobni ćilim.

Kada se Alisa vratila u Zemlju čuda, Crvena kraljica zahteva od Belog zeca da dođe u njen dvorac. Beli zec je potvrdio da je doveo Alisu u Zemlju čuda. Ona mu naređuje da nastavi da radi za nju ili će ga pretvoriti u nameštaj za njen dvorac. Kasnije se sreće sa Džafarom na terasi njenog dvorca i govori mu da je Alisa stigla. Džafar misli da mu Kraljica više nije od koristi i koristi svoju čaroliju da je guši. Kraljica mu govori da samo ona zna gde je Alisa i on je pušta. Ona ga podseća da je došao u njen svet, gde je ona kraljica i gde ona sve kontroliše.

ZanimljivostiEdit

PojavljivanjaEdit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Also on FANDOM

Random Wiki